Handlezen Handlezen | Palm Reading Palm Reading | Quiromancia Quiromancia

10 JAAR HAND ANALYSE ONDERZOEK

Mijn studies zijn gericht op:

Handen, handanalisten, handanalyse studenten, de handanalyse literatuur, wetenschappelijke literatuur over handen, en de cliënten van handanalisten.

En de vraag: 'Wat is de toekomst van de handanalyse?'Gerelateerde synonymen: Handlezen - Handanalyse - Handleeskunde - Handlijnkunde
10 jaar onderzoek in 'vogelvlucht'

Via deze sectie wil ik een overzicht presenteren van de diverse onderzoekservaringen die ik in de afgelopen 10 jaar hieromtrent heb opgedaan. HIER wordt een samenvatting gepresenteerd van de diverse studies. De verbanden tussen de onderzoeksresultaten blijken verrassenderwijs zeer eenduidig!Wat is de toekomst van de handanalyse?

In het begin van de 21-ste eeuw is een situatie ontstaan waarbij de toekomst van de handanalyse
lijkt te worden bepaald door twee factoren:

 • Enerzijds is door medische onderzoekers in de 20-ste eeuw reeds aangetoond dat kenmerken van de handen kunnen worden gebruikt als een hulpmiddel bij het diagnosticeren van een aantal medische toestanden [lees verder].

 • Anderzijds is door traditionele handanalisten ontdekt dat de handanalyse kan worden gebruikt als een praktisch ondersteunend hulpmiddel bij psychotherapie [lees verder].


 • Hierbij moet worden vastgesteld dat anno 2008 nauwelijks kan worden gesproken van een gedeelde interesse – laat staan een samenwerking – tussen medische onderzoekers en traditionele handanalisten. Zolang deze impasse blijft bestaan is de kans vrij groot dat handanalyse ook in de verre toekomst eenzijdig zal worden geassocieerd met de speculatieve praktijken van ‘alternatieve’ therapeuten [lees verder].

  Het handanalyse cursisten experiment laat zien dat mensen gemakkelijk zijn te verleiden tot het geven van positieve feedback. In combinatie met het handanalisten experiment kan hieruit worden geconcludeerd dat de positieve ervaringen die dagelijks worden gerapporteerd in de handanalyse praktijk van ‘alternatieve’ therapeuten, waarschijnlijk voor een groot deel het resultaat is van de interactie tussen de handanalist en cliënt [het Barnum-effect]. Deze observatie kunnen we beter leren begrijpen in het perspectief van het feit dat ook bij ‘erkende’ psychotherapieën is vastgesteld dat het effect van de therapie voor een groot deel afhankelijk is van de mate waarin het klikt tussen de cliënt en de therapeut [het Dodo-effect].

  Er ontstaat een nieuw perspectief voor de handanalyse zodra academisch onderzoek bevestigt dat de hand inderdaad kan worden gebruikt als een objectief hulpmiddel bij het diagnosticeren van psychologische eigenschappen van mensen. In de secties autisme en neuroticisme wordt onderzoeksmateriaal gepresenteerd waaruit blijkt dat dit waarschijnlijk een zeer specialistisch vakgebied is waarbij een analyse met het blote oog mogelijk te kort schiet.  Handanalyse onderzoek & projecten!!!
  Handanalyse Onderzoek

  Het laatste NIEUWS over handen!!!
  Handen & het Nieuws

  Een Handanalyse CURSUS voor gevorderden!!!
  Handanalyse Cursus

  Handlezen TOP 100 - gepresenteerd door 180+ Handlezers!!!
  Handlezen TOP 100

  Online handanalyse: GRATIS!!!
  Gratis Handlezen


  HANDLEZEN NETWERK | DE NAGEL ENCYCLOPEDIE | ALTERNATIEVE GENEESKUNDE

  HANDLEZEN  Counter