Handen Nieuws | Hand News

HANDEN in het NIEUWS




October 12, 2007

Palmtherapy verminderd Angst voor Hart Catheterisatie bij Hart Patienten
Onderzoek bij een cardiologie unit in Israel

Onderzoek uitgevoerd door: Yossef Blaer, et.al.


Over Palmtherapy

Palmtherapy werd uitgevonden door Moshe Zwang in 1985. Palmtherapy is gebaseerd op de theorie dat de palm van de hand het gehele lichaam in miniatuur vertegenwoordigt, waarbij bepaalde punten op de palm corresponderen met de bepaalde delen van de hersenen. Palmtherapy stelt dat d.m.v. ononderbroken matige druk op bepaalde punten van de hand veilig, snel en effectief emotionele spanning kan worden verminderd, zoals bijvoorbeeld: angst, traumatische herinneringen, fobieën, boosheid en zorgen. Palmtherapie kan ook worden gebruikt om positieve gedachten en gedragspatronen te induceren en stimuleren, zoals: talenten, zelfrespect, motivatie, mentale rust, en wilskracht.


the simian line

Over het verschil tussen Palmtherapy en andere alternatieve methoden.
(zoals bijvoorbeeld: hand reflexology, accupressuur en accupunctuur)




Moshe Zwang describes two major differences:

  • Palmtherapy richt zich op het mentale en emotionele functioneren van het individu, en op het oplossen van problemen en het verbeteren van de levenskwaliteit. Terwijl bij andere therapiën de handstimulatie hoofdzakelijk is gericht op het fysieke welzijn en slechts in beperkte mate op het mentale functioneren van de persoon.

  • Palmtherapy richt zich op de visuele aspecten van de hand zoals de lijnen en bepaalde zones van de hand. Andere therapiën zijn gericht op gevoelige plekken en gebieden van de hand die met behulp van een elektronische acupunctuurpunt detector kunnen worden ontdekt.

  • Over het Onderzoek in Israel (Yossef Blaer, et.al, eCam, March 14, 2007)

    De patiënten van de Cardiologie Unit werd verteld dat Palmtherapy een alternatieve behandelingsmethode is die doeltreffend kan worden toegepast voor angst. Alle hartpatiënten wachten op hart catheterisatie in de betreffende Cardiologie Unit, en alle patiënten werden onderzocht op de aanwezigheid van angst voorafgaand aan de catheterisatie. Eén groep patiënten ontving 45 minuten Palmtherapy d.m.v. regelmatige druk (net onder het niveau van ongemak) op het punt beschreven door Moshe Zwang (zie Fig. 1A). Tijdens de Palmtherapy sessie voerde de palmtherapeut een 'gesprekje' met de patient om de aandacht van het onderwerp af te leiden - volgens het behandelingshandboek. De patienten die aan de andere groep werden toegewezen ontvingen de identieke behandeling, behalve dat de druk op de hand werd uitgeoefend op de verkeerde (pseudo) plaats (zie Fig. 1B).

    the simian line

    Figuure 1: (A) Druk punten beschreven door Moshe Zwang. (B) Druk punten tijdens de verkeerde (pseudo) therapy.


    De resultaten van dit onderzoek laten zien dat Palmtherapie efficiënter was dan de pseudotherapie. Dit blijkt uit de terugkoppeling in 2 studies bij 40 patiënten (23 + 17) EN de rapportage van de verpleegsters, gemeten d.m.v. 7 visuele analoge schalen van angst.

    In studie 1 hadden de patiënten (14 palmtherapy patiënten + 9 pseudotherapie patiënten) gelijkaardige niveaus van angst voorafgaand aan de interventie, maar na de interventie waren de niveaus lager bij de patiënten die palmtherapie hadden ontvangen dan bij de patienten die in die de pseudotherapie hadden ondergaan; dit blijkt uit zowel de zelf-rapportage als uit de observaties van verpleegsters.

    In studie 2 hadden de patiënten (7 palmtherapy patiënten + 10 pseudotherapiepatiënten) gelijkaardige niveaus van angst vóór de interventie, maar na de interventie waren de niveaus lager bij de patienten die Palmtherapy dan bij de patienten die pseudotherapie hadden ondergaan; althans dit kan worden gesteld op basis van de zelf-rapportage van de patienten. Desalniettemin, was er geen (significant) verschil na behandeling op basis van de observaties van verpleegsters.

    Het wetenschappelijke artikel eindigd met de volgende woorden (DISCUSSION):

    "The results of these studies suggest that Palmtherapy may help against anxiety before cardiac catheterization. This conclusion, however, must be tempered by the fact that the more rigorious study, i.e. in which the unblinded therapist was limited to exerting pressure on the palm, with virtually no verbal contact with the subjects, found fewer effects than the less rigorious study.
    ...
    The difference between the two studies we conducted leaves room to believe that at least some of the effects were due to the personalty and enthusiasm of the first author. It would be instructive to conduct another controlled study, with the pressure on the palm applied by a machine, with the location determined by an investigator familiar with the percepts of palm therapy, and all verbal contact during the procedure conducted by an investigator blind to treatment assignment."
    .





    Moshe Zwang

    Moshe Zwang heeft Palmtherapy uitgevonden in 1985. In 1998 begon hij deze unieke methode wereldwijd te onderwijzen aan professionals in de gezondheids en genezers als een extra hulpmiddel voor de zelf-groei van hun cliënten. Moshe Zwang is de Voorzitter van IPTA - de Internationale Palmtherapy Association.



    PALMTHERAPY NEWS | THERAPY | PALM THERAPY NEWS



    HANDLEZEN



    Vind een Handlezer in Nederland!

    Relateerde bronnen:
    Palmtherapy verminderd angst
    Palm Therapy biedt ontspanning voor de geest
    Palmtherapy relieving anxiety before cardiac catheterization in heart patients
    De website van Moshe Zwang
    Handoplegging reduceert Stress en Pijn


    HANDEN IN HET NIEUWS



    MEER HAND RESEARCH TOP ITEMS:

    Palm Reader Network

    Handlezer Netwerk
    Grootste Handlezer Netwerk ter wereld! - Handlezers uit 50 landen

    Handen in het nieuws

    Handen Nieuws
    Het laatste nieuws over Handen: door diverse bronnen in de wereld!

    Alternative health care

    Alternatieve Zorg
    Massage, Therapy, Tarot, Numerology, Horoscope, I Ching, Ouija, Colonics,

    HANDLEZEN ONDERZOEK | HANDLEZEN CURSUS | HANDLEZEN TOP 100
    HANDLEZEN ONLINE | NAGELS & GEZONDHEID

    Counter