Handen Nieuws | Hand News

HANDEN in het NIEUWS
10 JANUARI, 2008

Hand voorspelt pijn in de Knie (Arthrose)
Een nieuwe wetenschappelijke studie beweert dat met een ringvinger langer dan een wijsvinger het risico van artrose in de knie verdubbeld

Auteur: Kasmin Fernandes - www.Mid-Day.com

"Het zijn niet alleen de lijnen op uw hand, maar ook de vorm en textuur van uw handpalm en vingers voorspelt uw stress niveau, vitaliteit en welzijn", zegt Manju Maitra - praktiserend handlezen gedurende de laatste vijf Decennia.

Een roze handpalm wijst op een goede gezondheid en een aangepaste persoon, rode handen worden daarentegen aangetroffen bij personen met waarschijnlijk een overschot aan energie en bovendien worden deze mensen gemakkelijk boos. Een witte handpalm gaat meestal gepaard met algemene gezondheidsproblemen en zwakte. Volgens handlezers verliezen mensen met goede handen zelden hun emotionele stabiliteit, en mensen met diepe lijnen in de handpalm maken zich vaak zorgen, zijn vaak gespannen en emotioneel.

Finger Length & Arthritis
Type 1: Als je ringvinger korter is dan je wijsvinger, loopt u verhoogd risico op: hart-en vaatziekten in de vroege volwassenheid, en depressie (vooral bij mannen). U heeft een superieure lees-en schrijfvaardigheden.
Type 2: Als je ringvinger dezelfde lengte heeft als je wijsvinger, bent u meer afgestemd op uw vrouwelijke kant, bezit zachte vaardigheden, u bent over het algemeen rustig, maar ook actief en daadkrachtig tegelijk.

Type 3: Als je ringvinger langer is dan je wijsvinger, heb je (wanneer je vrouw bent) een verhoogd risico voor een vroegtijdige menopauze; je bent waarschijnlijk goed in wiskunde en wetenschap; je beschikt over een agressieve, atletische natuur, maar ... je hebt zwakke benen!Handen worden gelink aan de vitale organen: Reflexologie

Bepaalde punten in handen zijn rechtstreeks verbonden met verschillende gebieden in het lichaam. Reflexologen gebruiken een kaart van de handen om te bepalen met welke zones van de hand moet worden gewerkt. Dus, als een patiŽnt klaagt over hoofdpijn, zal de reflexoloog massage technieken gebruiken, zoals een 'finger roll', of gestage druk op de vingers met als doel: het verlichten van de pijn.


Lees meer over het Osteoarthritis onderzoek bij WebMD.com:

Osteoarthritis Risico: Een vinger studie - door: Miranda Hitti

3 Januari, 2008 -- Is uw ringvinger langer is dan je wijsvinger? Dat kan duiden op een risico voor de knie artrose, vooral bij vrouwen, een Britse studie blijkt.

Artrose is de meest voorkomende vorm van artritis. Bij artrose, raken de beschermende kussens kraakbeen (welke de uiteinden van de botten in gewrichten beschermen) geleidelijk aan afgesleten. Dit kan van invloed zijn op bijna elk bot in het lichaam, maar vaak gaat het gewicht de gewrichten beÔnvloeden, dus: de knieŽn, heupen en de rug.

Artrose komt vaker voor bij het stijgen van de leeftijd + bij overgewicht. Volgens de nieuwe Britse studie vormt de vinger lengte (digit ratio) ook een risico factor.


Finger Length & Arthritis
Het gaat hierbij niet over de vraag of uw vingers 'lang' of 'kort' zijn. Het gaat hierbij wel om DE VERHOUDING tussen de lengte van de wijsvinger (de tweede vinger, te rekenen vanaf de duim) en de ringvinger (de vierde vinger).


Een Handvol Osteoartritis Risico

De Britse studie omvat meer dan 2000 mensen MET ernstige knie- en/of heup artrose + meer dan 1100 mensen ZONDER knie of heup artrose. De onderzoekers van de Engelse Universiteit van Nottingham hebben de lengte ring- en wijsvingers eerste met het oog beoordeeld, en gevolgd met een follow-up meting door middel van rŲntgen stralen (voor nauwkeurige metingen).

De belangrijkste conclusie: Mensen meet een wijsvinger korter dan de ringvinger hebben ongeveer twee keer zoveel kans op knie artrose, vergeleken met de andere deelnemers.

Dit patroon is sterker bij vrouwen dan bij mannen. Bij vrouwen met een wijsvinger korter dan hun ringvinger is de kans drie keer groter voor knie artrose. Deze conclusie lijkt ook van toepassing op heup artrose, maar omdat de meeste deelnemers met heup artritis ook knie artrose hebben, was het moeilijk voor de onderzoekers om dit te bevestigen. Andere artrose risicofactoren - zoals leeftijd, geslacht, BMI (body mass index - welke betrekking heeft op het gewicht), andere gewrichtsproblemen, en de fysieke activiteit - zijn niet van invloed geweest op de resultaten.

Reumatologie professor Michael Doherty (MD) en zijn collega's zijn nog niet in staat om hun resultaten te verklaren. Zij merken wel op dat mannen vaker dan vrouwen een wijsvinger hebben die korter is dan de ringvinger, zodat hormonale factoren waarschijnlijk van invloed zijn - maar dat is niet zeker.

De studie verschijnt in de januari editie van: 'Arthritis & Rheumatism'.


En U kunt meer lezen over de wetenschappelijke details van deze Artrose study bij ScieneDaily.com:

Osteoarthritis Risk Linked To Finger Length RatioDIGIT RATIO NEWS | 2D : 4D NEWS | FINGER RATIO NEWSHANDLEZENVind een Handlezer in Nederland!

Related sources:
Bespreking over de Hand
Palmtherapy verminderd Angst bij Hart Patienten
Twee Vingers [Double Digits]
Giving Science the Finger
Finger Length could predict ArthritisHANDEN IN HET NIEUWS
MORE HAND RESEARCH TOP ITEMS:

Hand news

Hands in the News
The latest news about Hands: reported from various sources in the world!

Palm Reader Network

Palm Reader Network
The biggest Palm Reader Network on earth! - incl. Palmists from 50 countries

Alternative health care

Alternative Health Care
Massage, Therapy, Tarot, Numerology, Horoscope, I Ching, Ouija, Colonics,

PALM READING RESEARCH | PALM READING COURSE | PALMISTRY TOP 100
PALMISTRY READINGS | NAILS & YOUR HEALTH

Counter