Handen Nieuws | Hand News

HANDEN in het NIEUWS


27 FEBRUARI, 2009

Hand HygiŽne: Handen drogen met hete lucht blijkt ongezond!

Nieuw onderzoek van de Universiteit van Westminster toont aan dat warmeluchtdrogers niet alleen de handen drogen maar ook zorgen voor een toename van het aantal bacteriŽn op de handen!

INHOUD:

 • Heteluchtdrogers vergroten aantal bacterien op handen
 • Welke plekken worden vaak overgeslagen bij het wassen van handen?  Hand hygiene: bacteriŽn zijn levende wezens.  Heteluchtdrogers vergroten aantal bacteriŽn op handen.
  De heteluchtdrogers kunnen zorgen voor een sterke toename van het aantal bacteriŽn op de handen. Ook besmetten ze de ruimtes waarin ze zijn geÔnstalleerd. Hierdoor lopen gebruikers een verhoogd risico op ziekten. Wetenschappers van de University of Westminster maakten deze resultaten online bekend. De opdracht tot het onafhankelijke onderzoek werd gegeven door het European Tissue Symposium (ETS), een handelsorganisatie die 90% van de Europese papierindustrie vertegenwoordigt.

  De elektrische heteluchthanddrogers die in duizenden openbare toiletten gebruikt worden, kunnen voor een sterke toename zorgen van het aantal bacteriŽn op de handen, na het wassen. De drogers besmetten tevens de wasruimten waarin ze zijn geÔnstalleerd. Wetenschappers van de Universiteit van Westminster, Engeland, maakten deze schokkende resultaten vandaag bekend tijdens een online seminar.


  DRIE DROOGMETHODEN

  In dit onderzoek hebben wetenschappers voor en na het wassen van de handen de bacteriŽn op de handen van de proefpersonen gemeten. In dit onderzoek zijn drie droogmethoden met elkaar vergeleken door de bacteriŽn na het drogen van de handen te analyseren.

  De drie droogmethoden zijn: met een papieren handdoek, een traditionele heteluchtdroger en een modern hogesnelheidsdroger.


  MEEST HYGIňNISCHE DROOGMANIER

  Gebruikers is de afgelopen jaren verteld, dat een elektrische handdroger de meest hygiŽnische methode is om handen na het wassen te drogen. Deze stelling lijkt als vaststaand feit te zijn geaccepteerd: in een onlangs gehouden consumentenonderzoek werd vastgesteld dat 58% van de inwoners van de UK denkt dat handdrogers hygiŽnischer zijn dan katoenen handdoekjes en papieren handdoekjes**. Dit nieuwe onderzoek toont juist aan dat gebruikers juist een verhoogd risico lopen op ziekten door het gebruik van heteluchtdrogers.  TOENAME OF AFNAME AANTAL BACTERIňN?

  Uit het onderzoek is het namelijk het volgende gebleken:

 • Na het wassen en drogen van handen met de heteluchtdroger was het aantal bacteriŽn toegenomen met gemiddeld 186% op de vingertoppen en met 230% op de handpalmen.

 • Drogen met de hogesnelheidsdroger verhoogde het totaal aantal bacteriŽn op de vingertoppen met gemiddeld 53% en op de handpalmen met 9%.

 • Na het wassen en drogen van handen met een papieren handdoek was het totale aantal bacteriŽn op de vingertoppen verminderd met 77% en op de handpalmen met 78%.


  KANS OP KRUISBESMETTING

  De wetenschappers hebben onderzocht of er een potentiŽle kans was op kruisbesmetting van andere gebruikers en de wasruimte zelf, als gevolg van elk type droogmethode. Ze ontdekten dat:
 • Een hogesnelheidsdroger, die lucht uitblaast met snelheden van ruim 600 kilometer per uur in staat was om micro-organismen weg te blazen van de handen en het apparaat. Het apparaat kan op een afstand van 2 meter andere gebruikers en de wasruimte besmetten.

 • Gebruik van een heteluchthanddroger micro-organismen verspreidt op een afstand van 0,25 meter van de droger

 • Papieren handdoeken geen noemenswaardige verspreiding van micro-organismen lieten zien.


  Plekken die worden overgeslagen bij het wassen van handen. WELKE PLEKKEN WORDEN VAAK OVERGESLAGEN BIJ HET WASSEN VAN HANDEN?

  Ander onderzoek heeft uitgewezen dat bepaalde plekken van handen vaak worden overgeslagen bij het wassen van de handen. Het plaatje aan de linkerzijde biedt een overzicht van de plekken die bij het wassen van handen vaak worden overgeslagen.

  Bron: Medinews.be

  Engelstalige versie:
  Hand hygiene research: warm air dryers increase bacteria on hands


  NAGELS NIEUWS | VINGER NAGELS NIEUWS | NAGEL TUTOR

  Gerelateerde artikelen:
  Mexicaanse griep preventie is een kwestie 'hand hygiene'!
  Alles over hand hygiene!!
  Een handdruk is minder gezond dan een kus
  Hersentumor vastgesteld via een handdruk
  Wat zegt je handdruk over jou?
  Geef een stevige handdruk, en verstop jezelf
  Je gezondheid ligt in jouw handen
  Hand hygiene onderzoek: warmelucht drogers vergroten aantal bacteriŽn op handen


  HANDEN IN HET NIEUWS  MEER HAND RESEARCH TOP ITEMS:

  Palm Reader Network

  Handlezer Netwerk
  Grootste Handlezer Netwerk ter wereld! - Handlezers uit 50 landen

  Handen in het nieuws

  Handen Nieuws
  Het laatste nieuws over Handen: door diverse bronnen in de wereld!

  Alternative health care

  Alternatieve Zorg
  Massage, Therapy, Tarot, Numerology, Horoscope, I Ching, Ouija, Colonics,

  HANDLEZEN ONDERZOEK | HANDLEZEN CURSUS | HANDLEZEN TOP 100
  ONLINE HANDLEZEN | NAGELS & GEZONDHEID

  Counter