Handen Nieuws | Hand News

HANDEN in het NIEUWS
7 Maart, 2008

Handlezen gevaarlijk voor kinderen?
Zorgen bij CDA over astrologie en handlezen in speeltuin Zeumeren

Bron: BarneveldseKrant.nl

maandag 4 februari 2008


VOORTHUIZEN - De Barneveldse CDA-fractie is bezorgd over plannen voor astrologie, tarotkaart leggen en handlezen in de nieuwe overdekte speeltuin op Zeumeren. Initiatiefnemer Jan van der Hoorn bevestigt dat hij hierover nadenkt, maar benadrukt dat deze activiteiten niet bedoeld zijn voor kinderen. "We willen niet dat kinderen in contact komen met dit soort dingen", zegt raadslid Jaco Geurts.

Hij heeft over dit onderwerp schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders. "Via diverse verontruste inwoners van Voorthuizen werd ik gewezen op passages op de website van Van der Hoorn over voorgenomen activiteiten als astrologie, tarotkaart leggen, handlezen, numerologie, aura-reading en iriscopie in De Kas, de nieuwe kinderspeelplaats", licht Geurts toe. "Hier zetten wij als CDA toch onze vraagtekens bij. Het initiatief voor een overdekte speeltuin op Zeumeren is prima, maar dit soort activiteiten zien we liever niet. Het lijkt ons geen goed idee als kinderen in aanraking komen met tarotkaarten en handleggen. Het is niet voor niets dat veel scholen in hun lesprogramma's waarschuwen voor de slechte invloed hiervan. Deze kinderen leren dat dit de geestelijke gezondheid kan beschadigen." Geurts wil daarom van het college weten of er mogelijkheden zijn om deze praktijken te weren uit de kinderspeelplaats. Van der Hoorn is enigszins verbaasd, maar begrijpt de reactie. "Ik ben inderdaad van plan iets te doen met een handlezeres en andere activiteiten op dit terrein, maar dat staat los van de kinderspeelplaats", zegt hij. "Ik denk hiervoor ruimte te hebben in het 'wellness-gedeelte' van De Kas, waar ouders van kinderen terecht kunnen. Ze zijn vrij om deze ruimte wel of niet binnen te stappen. Kinderen hoeven daar dus helemaal niet mee in contact te komen, ik dring niets op."Handlezen gevaarlijk voor kinderen?

Bron: Zinfo.nl

woensdag 7 februari 2008

Handlezers en aurafotografen zijn gevaarlijk voor de geestelijke gezondheid van kinderen. Dat vindt het CDA in Barneveld, die ze uit een speeltuin wil gaan weren. Er komt hierin een ontspanningsruimte voor ouders, waar geregeld een handlezer of aurafotograaf komt. Het CDA kreeg daar klachten over en heeft de zaak aangekaart. De partij wil dat de gemeente een verbod op dergelijke activiteiten in de speeltuin onderzoekt. (bron: Omroep Gelderland)

Eerder lazen we al dat het Vaticaan Harry Potter hekelt en nu dit dus. Ik heb even gebeld met de betreffende politicus die deze zaak heeft aangekaart. CDA-er Jaco Geurts vertelt dat hij vragen heeft gesteld over deze voorgenomen activiteiten in deze speeltuin op het gebied van astrologie, tarotkaart leggen, handlezen, numerologie en aura-reading en het feit dat jeugdige bezoekers hier mogelijk aan bloot gesteld kunnen gaan worden.

"Als gemeente kunnen we dit particuliere initiatief misschien moeilijk verbieden, maar vanuit mijn achtergrond als CDA-er wil ik hiermee toch een signaal afgeven. Kinderen moeten beschermd worden hiertegen. Straks gaan ze nog geesten oproepen of krijgen we uittredingen of zo." De heer Geurts vertelt verder dat hij deze activiteiten nog nooit persoonlijk heeft ervaren maar wel gelezen heeft hierover. En wat is eigenlijk zijn mening over Harry Potter? "Als mijn kinderen straks kunnen lezen, zal ik ze die Harry Potter boeken zeker niet aanraden", aldus de CDA-er. Tja, wie weet heeft de heer Geurts hier nog wat aan, tenminste als hij er echt voor open staat.

Geen handlezers in speeltuin

Bron: OmroepGelderland.nl

dinsdag 27 februari 2008

VOORTHUIZEN - Er komen voorlopig géén handlezers en aurafotografen bij de Kids Aqua Speeltuin in Voorthuizen.

De gemeente Barneveld vindt het onwenselijk dat kinderen in aanraking kunnen komen met dergelijke spirituele activiteiten. De eigenaar ziet er nu voorlopig vanaf. Het CDA noemde de spirituele activiteiten gevaarlijk voor de geestelijke gezondheid van kinderen.

De speeltuin die nog gebouwd moet worden, zou een ruimte krijgen waar ouders bijvoorbeeld hun hand kunnen laten lezen of hun aura kunnen laten fotograferen.

HAND ANALYSIS NEWS | PALMISTRY NEWS | PALM READING NEWSHANDLEZENVind een Handlezer in Nederland!

Gerelateerde bronnen:
INDIA: 24% Bevolking bezoekt een handlezer!
Hand voorspelt de gezondheid
De vinger lengte laat zien hoe 7-jarige kinderen scoren voor wiskunde en engels
Palmtherapy verminderd Angst voorafgaand aan Hart Catheterisatie bij Hart Patienten
Handoplegging reduceert stress en pijn
Handdruk minder gezond dan een kus
Orthopedisch Hand nieuws
Bespreking over de Hand


HANDEN IN HET NIEUWS
MEER HAND RESEARCH TOP ITEMS:

Palm Reader Network

Handlezer Netwerk
Grootste Handlezer Netwerk ter wereld! - Handlezers uit 50 landen

Handen in het nieuws

Handen Nieuws
Het laatste nieuws over Handen: door diverse bronnen in de wereld!

Alternative health care

Alternatieve Zorg
Massage, Therapy, Tarot, Numerology, Horoscope, I Ching, Ouija, Colonics,

HANDLEZEN ONDERZOEK | HANDLEZEN CURSUS | HANDLEZEN TOP 100
HANDLEZEN ONLINE | NAGELS & GEZONDHEID

Counter